”Ett minimum av begränsningar,
ett maximum av möjligheter”

Svenska kanotförbundet har nu släppt ett nytt utbildningspaket för att redan från början skola in kanotister i rätt träning. Rikstränare Bengt Bengtsson, sportchefen Anna Karlsson, Ingela Nordenberg från SKF i samarbete med SOK:s utvecklare Leif Larsson och l sjukgymnast Peter Svensson.

Konceptet bygger på ett utbildningspaket som sammanfattas genom 3 planscher. Det är av vikt att gå utbildningen som beräknas komma i september 2013 för att få full förståelse.

Den första planschen är en ny och förenklad beskrivning av tekniken i sprintkajak. Anders Gustafsson är modell och antas ha en optimal teknik.

20130120-201739.jpg

Den andra planschen handlar om funktion. Den handlar om att ha normal rörlighet för att kunna träna och fungera på ett normalt sätt.

20130120-202331.jpg

Den tredje handlar om övningar för att få maximal kapacitet i kajaken. För att klara dessa övningar behövs dock normal rörlighet.

20130120-202811.jpg

Jag tycker systemet är ett utmärkt sätt att använda för att hålla sig skadefri. Anders Gustafsson har mycket bra rörlighet som synes på bilderna. Försök själva hålla en stång/käpp rakt över huvudet och gå ner i djup benböjning med hälarna i marken. Kanotister har ofta en stel och framåtböjd ställning vilket kan generera skador.

Annonser